Ben je op zoek naar een borrelplank inspiratie met gezonde, smaakvolle en verfrissende dippers dan heeft stoere plank weer een smaakvolle borrelplank inspiratie bedacht.....
De dippers worden gemaakt van Labneh. Je tovert deze stoere plank inspiratie zo op tafel!
Labneh is van oorsprong Libanees, maar het grappige is: wij Hollanders kennen het ook, maar dan als hangop! Wij gebruiken dat vaak in toetjes, in de zoete vorm. Labneh wordt vooral in hartige gerechten gebruikt en wordt van wat dikkere yoghurt gemaakt.
Labneh, harissa en za'atar zijn verkrijgbaar bij goede Turkse winkels en de wat grotere supermarkten. Lavash brood en baklava is verkrijgbaar bij de Turkse bakker.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 2 kuipjes labneh (Libanese style)
- 1 theelepel met Za'atar kruiden
- tahini saus
- harissa
- olijfolie
- 1 lavash (brood)
- 2 dipschaaltjes
- natuurlijk je Stoere Plank
- 4 baklava
- turksfruit naar keuze ook wel Turkisch delight genoemd
- cashew noten
- beetje rucola sla
- streng tasty tomaatjes
Zo ga je te werk.... Zet eerst een lekkere achtergrondmuziek op. Pak 1 dipschaaltje schep de labneh van 1 verpakking erin. Pak een goede theelepel of meer met harissa en vermeng deze met de labneh. Vergeet niet te proeven! Pittigheid zelf bepalen. Maak een klein kuiltje in de labneh drizzle er wat olijfolie erin en eroverheen. Pak de tahini saus en spuit deze in lijnen boven op de labneh hoeveelheid eigen keus. O ja laat iemand anders de lavash snijden, baklava en turksfruit vast op de stoere plank leggen.
Pak dipschaaltje nummer 2 schep de labneh van 1 verpakking erin. Pak een goede theelepel met za'atar kruiden en mix deze door de labneh heen. Vergeet niet te proeven! Misschien wil je iets meer za'atar erin hebben? Maak een klein kuiltje in de labneh drizzle er wat olijfolie erin eroverheen. Pak de tahini saus en spuit deze in lijnen boven op de labneh hoeveelheid eigen keus.
Nu even je stoere plank mooi opmaken en je kunt gaan genieten van deze 2 heerlijke verfrissende en smaakvolle dippers. Je dipt de lavash in de labneh zo pak je ook de olijfolie mee! Geniet ervan!